COMUNICAT .

Luand act de achitarea de catre Curtea Suprema a celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu,AFDPR -Filiala Constanta isi exprima consternarea si indignarea fata de aceasta grava eroare judiciara.

       Consecventi obiectivelor Asociatiei printre care”restabilirea adevarului istoric cu privire la trecutul comunist si traducerii in justitie a celor vinovati de crime impotriva poporului roman”,sustinem initiativa unor personalitati,istorici,parlamentari si reprezentanti ai IICCMER, privind promovarea unei cai extraordinare de atac pentru anularea acestei decizii nedrepte.

         Actul de injustitie comis contravine ideii de justitie in Romania,constituie o lovitura data memoriei victimelor regimului comunist si fundamentelor morale ale societatii prin protejarea si legitimarea,de fapt,a fostei Securitati.

           Patarea amintirii unui om care a trait intr-o dictatura inumana si care ,in calitate de inginer constructor,nu a facut decat sa semnaleze si sa condamne stoparea -in 1985-a consolidarii cladirilor afectate de cutremurul din 1977 si renovarea acestora,fiind arestat ca detinut de drept comun(!),este inacceptabila.

          Acest trist eveniment care aduce aminte ca in cei 34 ani de libertate si democratie(!?),doar 2 tortionari au fost trasi la raspundere pentru crimele regimului comunist,confirma un sistem de justitie tributar unui regim totalitar si declinul ,ce pare ireversibil,al societatii romanesti …

30.07.2023

                            Presedinte

                         Mihai Serpoianu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *