Anuntam ca incepand cu data de 01.10.2021, sdresa noastra este AFDPR Fil. Constanta, str. Sabinelor, nr. 5, Constanta.

Putem fi contactati la aceleasi numere de telefon: 0241611068, la sediu sau 0766102736, presedinte.

 

DE INALTARE

     Dumnezeu nu mi-a mai dat putere sa fiu prezent la Memorialul Poarta Alba pentru comemorarea si cinstirea eroilor tarii, dar cu sufletul, am fost si sunt acolo. Si tot cu ajutorul Domnului si al oamenilor cu respect pentru eroii tarii, sper ca visul terminarii si sfintirii memorialului sa mi se implineasca si sa am puterea sa fiu prezent.

   Alaturi de putinii membri ai sociatiei, de locuitori ai localitatii Poarta Alba, de elevi si de autoritati ale comunei, pentru prima data, in 21 de ani, a fost prezent un presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

   Dl. Mihai Lupu, prin prezenta la slujba de cinstire si de comemorare a eroilor tariin, pentru care a foat ridicat ul Memorialul de la Poarta Alba, s-a onorat ca cetatean si ca intaiul om al judetului.

DE FLORII

PENTRU TOATE DOAMNELE SI DOMNII PURTATOARE/PURTATORI DE NUME AL ZILEI DE AZI, VICTIME ALE ORORILOR COMUNISMULUI, LE DORESC SANATATE SI LE UREZ “LA MULTI ANI” SI LE DARUIESC CATE UN BUCHET DE FLORI.

ASTAZI AM PRIMIT TRISTA VESTE, CA BUNUL FRATE DE SUFERINTA SI MINUNAT OM, SUCIU VASILE, NE-A PARASIT. DUMNEZEU SA-L AIBA IN PAZA SI SINCERE CONDOLEANTE FAMILEI INDURERATE.

PROPUNERI AMENDAMENTE DL 118/1990

 

 

     Catre AFDPR,

     Str. Mantuleasa, nr. 10,

     Ssector 3, Bucuresti.

                             

                         In atentia dlui. Bjoza,

                         Presedintele AFDPR.

 

        Referitor la atitudinea si actiunile intreprinse si viitoare ale AFDPR privitor la neconstitutionalitatea art. 14 si 15 din DL 118/1990, actializat, Filiala Constanta le sustine, dar considera ca in egala masura trebuiesc intreprinse aceleasi demersuri pentru eliminarea incompatibilitatilor, a aspectelor contradictorii si discriminatorii din art. 5.

      Astfel:

  • Prevederile art. 5, al. 1,2 si 3 sunt incompatibile cu prevederilor art. 4, al. 1 si 2.
  • Constanta propune punerea de acord a prevederilor art.5, al. 1, 2 si 3 cu al. 1 si 2 de la art. 4, conform categoriilor specificate la art. 1, lit. a-f.
  • Solutia pe care o propunem este compensarea cu 50% din indemnizatia ce s-ar fi cuvenit celor prevazuti la al. 1, 2 si 3, indiferent de conditiile in care si cand ar fri avut loc decesul.

        Al. 4 din art. 5 este discriminatoriu fata de al. 6, perioadele pentru fiecare situatie putand fi dovedite.

       Propunem alinierea lui la nivelul al. 6.

        Prevederile de la al. 6 duc la discriminarea inadmisibila a sotiilor/sotilor supravietuitori fata de proprii copii. Fil. Constanta propune compensarea lor la nivelul copiilor prevazuti la al. 6.

        Al. 7 discrimineaza flagrant si inadmisibil copiii urmasi din aceeasi categorie, din aceleasi perioade si de aceleasi varste, in functie de decesul sau nu al parinhtilor.

        Deasemeni, al. 7 duce la discriminarea inadmisibila a sotiei/sotului urmas, fata de proprii copii.

       Fil. Constanta propune eliminarea sintagmei “de care ar fi beneficiat parintele sau DECEEDAT” si inlocuirea cu sintagma “cuvenita parinelui sau” si incadrarea sotiei/sotului supravietuitor la nivelul compensarilor cuvenite copiilor.

 

PRESEDINTE

Paul Andreescu

 

Intrebari pentru dl. Bjoza.

Legea 130/2020, de amendare a DL 118/1990 a fost promulgata pe 15.07.2020. AFDPR nu a avut nicio reactie fata de neconstitutionalitatea art. 5, al. 1,2,3,4 si 5, absolut discriminatorii fata de al. 6 si nici fata de al. 7, prin care putinii supravietuitori ai ororilor comunismului sunt recondamnati, iar copiilor lor discriminati fata de urmasii ai caror parinti au decedat, prin confiscarea dreptului la compensatii. Dar art. 5   nu l-a deranjat pe dl. Bjoza. Doar  amendarea DL 118/1990 cu art. 13 si 14, din Legea 232/2020 l-a deranjat si a propus, iar membri CNC au hotarat hotararea. Cititi art. 9.1.1 din statut si vedeti care sunt atributiile CNC!  Simpatiile si convingerile pe care nu puteti  sa le mai mascati, nu ma deranjeaza, este dreptul dvs. Numai ca ar trebui sa vi le exprimati sub sigla FRFDPLA, nu sub sigla AFDPR. Daca nu ar fi asa, ati fi contestat si neconstitutionalitatea unor alineate din art. 5.       

Filiala Constanta a contestat mai intai Legea 130/2020 si a cerut Presedintelui tarii sa nu promulge Legea 232/2020 la apariria acestea, dar, probabil, adresa noastra a juns pe mana dlui. Dan Andrei Muraru, cel cu care ati tranzactionat in mod birjaresc decorarea fostilor detinuti politic. Dar nu ati avut nicio retinere  sa strecoare pe listele cu propunerile pentru decorare pe Nicolau Vlad si pe  Kiselef Nicolae, membri ai Fundatiei George Manu, nu ai AFDPR filiala Constanta. Ori dl. Bjoza este presedintele membrilor AFDPR, nu al Fundatiei George Manu si nici al FRFDPLA. Nomai ca pentru dl. Bjoza, filiala Constanta este Fundatia George Manu. Nici prin atitudine si nici prin actele intreprinse, dl. Bjoza nu-si mai poate masca convingerile si simpatiile politice. De ce dle. Bjoa in tot ce ati scris si vorbit despre “Garda Tineretului Roman”, nu ati mentionat si numele Puiu Ioan?

Avem aceeasi atitudine fata de art. 13 si 14 din DL 118/1990 actualizat si nu putem admite ca in timp ce pentru urmasii nomenclaturistilor si ai securistilor argumentul este “ca nu pot fi condamnati si copiii pentru faptele parintilor”, prin lege, sa consamni  copiii legionarilor. Dar aceeasi atitudine o avem si fata de discriminarile din art. 5.

Unde a fost dl. Bjoza cand altii cloceau legi pentru noi? Am sa redau doua dialoguri semnificative dintre dl. Adnagi si altii, ce au avut loc pe retelele de socializare:

Rafael Shaffer

Am crescut într-o familie de supraviețuitori ai holocaustului. Ecourile celor petrecute în holocaust mi-a marcat profund copilăria și adolescența.

Slavoliub Adnagi a răspuns

Slavoliub Adnagi

Si eu sunt onorat și bucuros totodată pentru faptul că din excelenta noastră colaborare a rezultat o lege care mai îndreaptă din nedreptățile trecutului.

Mult succes în continuare, domnule Deputat !

Erwin Șimșensohn

Silviu, foarte bine punctat referitor la legionarii deveniti eroi nationali doar pentru ca s-au opus regimului comunist! Felicitari!

RASPUNS LA COMENTARII

In unele dintre nenumratele grupuri formate de urmasii solicitanti de drepturi compensatorii la DL 118/1990, actualizat cu Legea 232/2020, au aparut comentarii deloc magulitoare la aadresa AFDPR Fil. Constanta. Motivul il constituie neimplicarea noastra in urgentarea rezolvarii dosarelor depuse. Comentatorilor le facem cunoscut ca AFDPR, cu toate filialele, nu sunt institutii publice, ci ONG-uri, care se subventioneaza exclusiv cu fonduri provenite  din cotizatiile membrilor si fata de care are si obligatii. Cei care doresc interventia asociatiei, trebuie mai intai sa devina membri ai ei. Conditiile de inscriere sunt cele prevazute de Statut si pe care le puteti afla la sediul filialei.

BUNUL SI MINUNATUL MEU PRIETEN DE VIATA SI DE SUFERINTA SI PRIETEN AL FAMILIEI MELE, NU TE-AM UITAT SI MEREU TE PORT IN SUFLET. SI STIU CA ATUNCI CAND VA HOTARA DUMNEZEU. VOI FI IAR CU TINE SI IAR VOM VORBI SI NE VOM BUCURA. DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA!

VINE ZIUA VOTARII

   Putine zile mai sunt pana  cand va trebui sa votam si trebuie sa ne hotaram, daca inca nu suntem hotarati si pentru prima data:

   Cer, nu recomand, tuturor membrilor si familiilor filialei nostre si tuturor beneficiarilor DL 118/1990, SA VOTEZE PNL, daca isi amintesc de suferinta parintilor si a lor!

   Recomand celorlalti votanti sa mearga sa voteze, indiferent de  de ce va fi, sa nu ratam poate ultima sansa sa ne salvama tara de le dezaztru si sa nu devenim complici la fortarea copiiilor, nepotilor, stranepotilor si generatiile care vin sa-si caute rosturi in lumea laga si sa lasam probilitarea popularii ei de catre alte natii, cu alte traditii si cu alte obiceiuri.

    Recomand tuturor celor care voteaza, sa nu voteze PSD, PRO-ROMANA, ALDE!

    Dumnezeu sa ne lumineze mintile!

CONTINUARE

CONTINUARE S-A TREZIT SI DL. BJOZA

Nu suint legionar. Ba din contră. Dar una este poziţia mea şi alta este ceea ce se întâmplă. Şi pe mine mă deranjează ceea ce se întâmplă sub ochii noştri.

Am să redau mai  jos, ecourile apărute după ce dl. Vexler a rostit glorioase cuvinte la încheierea misiunii alături de dl. Adnagi şi Ganţ, prin voturile datoare ale PSD, dar şi ale altor ignoranţi parlamentari.

Nu luaţi în seamă aplaudacii! Ei vor exista mereu. Citiţi cu atenţie alte comentarii, de la alţii.

Multumim

  • Îmi place

Rafael Shaffer

Am crescut într-o familie de supraviețuitori ai holocaustului. Ecourile celor petrecute în holocaust mi-a marcat profund copilăria și adolescența.

Slavoliub Adnagi a răspuns

Slavoliub Adnagi

Si eu sunt onorat și bucuros totodată pentru faptul că din excelenta noastră colaborare a rezultat o lege care mai îndreaptă din nedreptățile trecutului.

Mult succes în continuare, domnule Deputat !

Paul Gold

Copiilor,mai bine zis urmasilor

Mihai Sincar

Trebuie să lupți să apară această lege pentru copiii victimelor Holocaustului si a celor persecutați din motive rasiale

Mihai Sincar a răspuns

Paul Gold

Copii( urmasii pina la gr.2 )

Erwin Șimșensohn

Silviu, foarte bine punctat referitor la legionarii deveniti eroi nationali doar pentru ca s-au opus regimului comunist! Felicitari!

Marcel Savin

Felicitări

 ! Succes în continuare!

Luciana Friedmann

Felicitari, Silviu! Suntem mandri de lupta ta si a exceptionalilor colegi timisoreni () pentru un tratament corect al celor care au suferit din cauza prigoanei si nedreptatilor!

Adi Aron

Felicitariii și multumim ție și colegilor care ți-au fost alături pentru indreptarea nedreptăților!

Ovidiu Victor Ganţ

A fost o colaborare excelentă! Multumesc!

Pusa Vlad a răspuns

1 răspuns

Ioana Nitescu

Excelent! Felicitari!

Benedek Elian Henric

FELICITĂRI

 PENTRU TOT CEEA CE FACETI PENTRU NOI!

Emil Nicolae-Nadler

Cum dupa dec. 89 unii securisti au devenit “revolutionari”…

Freddy Abramovici

Felicitări

Pusa Vlad

Va multumim si va suntem recunoscatori pentru ce ati reusit sa faceti pentru noi copii persecutatilor politic !

Ne bucuram extrem de mult ca veti iniția un proiect legislativ pentru copii supraviețuitorilor Holocaustului si ai persoanelor persecutate d… 

Vezi mai mult

Vigda Erna Kretzer

Felicitari !!!

Adela Herdan

Felicitari!

Cristina Toma

Felicitări!

Abir Yossi

Și eu fac parte din urmașii generației care a suferit de discriminările care au fost practicate!

Felicitări

, “Ko Lehai”.

Bogdan Tiberiu Iacob

De legea asta ar trebui să beneficieze si Alexandru Rafila, la cît a fost taică-său de persecutat în comunism…

Alexander Hausvater

Silviu ,legea e grozava…s-ar pute ca si eu ma incadrez in zona copiilor care ai suferit..oricum multe felicitari

Harri Ghimpovici

TOATA STIMA

Petre Raduca

Pauză GIF

Liliana Roxana Hudrea

Felicitări

Livia Catcoan

Felicitări

 d-le Vesler și mult succes in alegeri

 

Am marcat cu bună ştiinţă unele dialoguri. Citiţi-le cu atenţie!