A GUVERNA GUVERNARE.

Ascult si citesc tot felul de comentarii, tot felul de asumari si tot felul de analisti dandu-si cu parerea. Nu sunt nici politician si nici analist. Sunt doar un cetatean atent la politica postdecembrista:  la politica partidelor; la cei care le-au creat, condos sau conduc principalele partiede si in mod deosebit la valoarea celor care le-au condos si care le conduc. Din pacate, singurul om politic pe care l-a avut tara asta dupa decembrie 1989, a fost Corneliu Coposu. Singurul politician care indeplinea toate calitatile de care tara ar fi avut nevoie dupa lunga si neagra noapte a  peroadei comuniste: patriotism, iluminism, dragoste de popor, cinste. Numai ca puterea a fost preluata de lichelele comuniste urmate de un contingent de mutanti, corcituri intre lichelismul communist resapat in democrat si hoti, borfasi, manari, aranjori, care nu au avut nimic cu patriotismul, dragoste de popor. Toti, o sleahta de ciorditori, cautatori de metode de imbogatire rapida prin jefuirea si vanzarea tarii si prin spolierea poporului. Dintre toti mutantii s-au detasat si remarcat urmasii comunistilor si securitatii si gastile afiliate, unite sub diferite titluri, precum FSN, FDSN, PSDR, PSD, indiferent cine i-a condos sau ii conduce. Rezultatele votului din 26 mai 2019 au dovedit ca banda de mutanti care a pus man ape putere, nu a avut niciodata legitimitate, dar a fost beneficiara neimplicarii si indiferentei noastre. Rezultatul votului a dat speranta renasterii societatii civile. Dar votul din 26 mai nu are nimic cu inlaturarea actualului Guvern. Asumarea guvernarii clamata de unele partide din opozitie pare de un infantilism politic periculos. Atat de periculos, ca peste aproape un an s-ar putea sa predea tara acelorasi infractori si analfabeti, dar pe termen nedeterminat. Pozitia sustinuta de dl. Orban si de dl. Rares Bogdan cu asumarea pentru salvarea tarii de la dezastru, pare mai curand o iresponsabilitate. Sa admitem ca motiunea de cenzura va trece, chiar daca sigur nu va trece. Ce faci, un Guvern de Uniune Nationala? Cu cine? Cu tradatori sau cu pioni ai PSD si cu Ponta? De cand a devenit crediobil Ponta?  Nu am invatat nimic din lectia de istorie recenta oferita de USL? Sau o ingropam cu bunastiinta? Sa ne aducem aminte ce a insemnat USL, structura clocita la Grifco:

 ROMÂNIA, TREZEŞTE-TE! Lovitura de stat din iulie 2012

07_USL_agerpres

 

Puciul USL a folosit cu abilitate diabolică majoritatea parlamentară pentru a anihila instituţii fundamentale ale statului.
Planul a fost minuţios pus la punct. Etapele au decurs una din alta, într-o logică perfectă a unui război fulgerător împotriva statului. 1. Trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului. Monitorul Oficial, prin ordinea publicării legilor, în aşa fel încât să împiedice pronunţarea Curţii Constituţionale, a devenit o unealtă esenţială a loviturii de   stat. 2. Revocarea Avocatului Poporului. Miza era controlul acestei instituţii, singura care putea ataca Ordonanţele de Urgenţă la Curtea Constituţională. În locul lui Gheorghe Iancu a fost numit, interimar, Valer Dorneanu, fost fruntaş PSD. Deşi legea nu prevede interimatul. 3. Schimbarea preşedinţilor Camerei şi Senatului.Roberta Anastase şi Vasile Blaga au fost înlocuiţi cu Valeriu Zgonea, respectiv Crin Antonescu, prin încălcarea articolului 66 al Constituţiei, a două decizii din 2005 ale Curţii Constituţionale şi a regulamentelor celor două Camere, care prevedeau că doar grupurile care i-au propus pe cei doi pot cere revocarea lor. 4. “Castrarea” Curţii Constituţionale. 

Guvernul Ponta a modificat prin Ordonanţă de Urgenţă Legea de funcţionare a CCR. Curţii i s-a luat dreptul de a se pronunţa asupra Hotărârilor Parlamentului, lăsându-i-se avizul consultativ. USL a urmărit să împiedice o eventuală opoziţie a Curţii la suspendarea Preşedintelui şi să facă imposibilă intervenţia CCR pentru repunerea în funcţii a lui Blaga şi Anastase. 5. Simplificarea procedurilor de suspendare şi demitere a preşedintelui. Guvernul Ponta a modificat tot prin Ordonanţă de Urgenţă Legea Referendumului. Astfel, referendumul nu se mai invalida în caz că nu se prezentau la vot 50%+1 alegători, iar demiterea se realiza cu majoritate simplă. 6. Ordinea controlată a publicării legilor în M.O. Ordonanţa de Urgenţă, care împiedica Curtea Constituţională să se pronunţe asupra Hotărârilor Parlamentului, este publicată, în ciuda cronologiei evenimentelor, înaintea hotărârilor de demitere a celor doi preşedinţi de Camere. Astfel, CCR a fost împiedicată să-i repună în funcţii pe cei doi preşedinţi de Camere. Crin Antonescu era pregătit să vină la Cotroceni. 

Atacurile impotriva Justitiei au inceput sub guvenarea Ponta, cu cardasia PNL. Daca nu spunem si nu recunoastem adevarul, nu ne vindecam. Vom continua sa traim in intuneric si in minciuna si vom ramane tot o societate bolnava.

 

    Sa se bazeze cei care pledeaza preluarea guvernarii pe eventuali vanzatori din actuala putere? Sa se bazeze pe UDMR sau pe reprezentantii minoritatilor?

    Sigur Motiunea nu va trece, dar daca ar trece, pe ce s-ar baza noul Guvern? Pe ce majoritate? In cel mai fericit caz pe o majoritata miluita pentru fiecare vot, dar si pe pacte cu termen mai lung. Sa credem ca asa, dintr-odata, cei care vor vota Motiunea si se vor angaja sa sustina un nou Guvern li s-au luminat mintile si s-au  trezit in ei sentimente patriotice si o fac in numele si pentru salvarea tarii de la dezastru?

     Preluarea sau predarea guvernarii de catre actuala coalitie s-ar putea sa fe o cursa in care PSD/ALDE, cu specialistii in diversiuni, cu posturile de televiziune asevite sau acaparate, adevarate tunuri cu care manipulezi electoratul, sa primeasca ragazul necesar regruparii si asa cum a procedat cu Guvernul Ciolos, sa se foloseasca si sa repete un nou 2012 sau 2016.

    Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa. Dar cand te intorci la Ponta, la UDMR si la minoritati, inseamna ori ca nu ai invatat nimic din istoria recenta, ori ca vrei puterea cu orice prêt.

Postat de Paul Andreescu, fost detinut politic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *