ACT DE DECES

ACT DE DECES VOTAT ÎN UNANIMITATE

În Cetatea Unirii, într-un Centenar, a avut loc al XXV-lea Congres al firmei cu inscripția AFDPR. Nu intamplator am scris al firmei si o sa vedeti ca nu este nicio greseala. Dar sa o luam cu inceputul.

Dacă ne ducem la lista invitaților, observăm ca dna. Ana Blandiana, care nu a fost prezentă la niciun Congres post Ticu, de data aceasta nu a mai trimis nici acea scrisoare de salut. Sa intelegem dna. Ana Blandiana ca nu mai este cazul si ca AFDPR nu mai este de cat o companie capturata asa cum sa intamplat cu Aliana Civica?

Prezenta zilei. Oana Stanciulescu la Realitatea TV, la emisiunea “Jocuri de putere”, o considera penitenta pentru perioada cat o slujit pentru Voiculescu. Intre timp a fost adoptata de AFDPR, nelipsita fiind din lista invitatiilor la Congres sau alte evenimente importante. De aceasta data lipsit. Sa intelegem dna. Stanciulescu ca AFDPR nu mai este AFDPR sau a fost doar o intamplare?

Casa Regala nu a onorat nicio invitatie a AFDPR, dar dl. Bjoza a fost  nepoliticos criticand absenta celei care a contribuit la colectia de decoratii a domniei sale. As putea sa critic eu, ca nu am primit nici macar un raspuns la solicitarea de sponsorizare a muzeului de la canal, unde multi au murit pentru rege

Dl. Maries nici nu a mai fost pe lista invitatilor. Cred ca actualul profil al AFDPR si in mod special a Subsecretarului de Stat in Guvernul Romaniei, Presedinte si al asociatiei, este incompatibil cu pozitia si atitudinea dlui. Maries fata de actuala guvernare. Unul e sabie, altul…… e cobilita.

L-am lasat la urma pe demolatorul Emil Constantinescu. Prima observatie este ca nu a participat la niciun Congres al AFDPR la care eu am fost prezent. De fapt, domnia sa si dl. Ciorbea au facut obiectul unor ample discutii inaintea Congesului din 2011, de la Mamaia. Pentru ca dl. Bjoza ma telefonase sa-mi spuna ca cei mentionati se autoinvitasera la Congres, i-am cerut sa convoace CNC si sa se supuna la vot. A fost prima data cand, in CNC a fost respinsa o propunere facuta de mine. Ii cunosteam foarte bine pe amandoi si ma opusesem prezentei lor la Congres. A fost a doua ruptura intre mine si Bjoza, dar si definitiva. Prima fusese in 2010, cand am descoperit ca dupa ce in decembrie 2008 am provocat reluarea votului in CND, infrangerea lui Sergiu si inscaunarea lui Bjoja ca Presedinte interimar, inaintea Congresului din 2010, tot la Mamaia, am descoperit ca de fapt. Bjoza era un Dinu Paturica al noilor vremi si ca precum Iuda, am fost primul pe care l-a vandut imediat ce s-a vazut inscaunat oficial in 2009. Dovezile  le-am gasit intr-un dosar ce ii apartinea. Am mai relatat si cu alte ocazii incidentul, iar Sergiu Rizescu si Nistor Man traiesc si sper sa aiba curajul sa confirme. Si daca nu, am eu dovezile. Am spus ca a fost ruptura definitiva, dar nu pentru prezenta lui Emil Constantinescu si a lui Ciorbea la Congresul AFDPR., care de fapt nu se autoinvitasera, ci fusesera invitati. Dar pentru ca ma opusesem prezentei celor doi demolatori, mi-au ascuns lista celorlalti invitati, care  cuprindea printre altii pe ilistrii Ponta si Antonescu, chiar daca eu eram organizatorul si trebuia sa stiu pe cine primesc. Mai tarziu, dupa Congres, unul dintre adeptii invitarii celor doi mujici mi-a justificat ca invitarea lor fusese oportuna, pentru ca reprezentau viitoare putere!!!!! Era al 10-lea Congres organizat de mine la Mamaia. Atunci am inteles ce cale lua AFDPR si am hotarat sa nu mai candidez pentru nicio functie. Erau relatii si aranjamente vechi, transpartinice, iar Bjoza era un arivist insetat de ascensiune.

Dl. Emil Constantinescu, mai intai a  demolat sperantele de dreptate si de adevar ale celor care pusesera munca, suflet si incredere in el. Adevarul despre Revolutie nu a mai fost necesar si declaratia a facut-o chiar la Timisoara. Nimic despre crimele comunismului si condamnarea criminalilor comunisti. Sperantele regalistilor au fost ingopate cu declaratia “Cat voi fi eu Presedinte, nu se va pune problema Regalitatii”. S-a blocat Legea Lustratiei si s-a amputat si boicotat Legea 187 privind deconspirarea Securitatii, care a dus chiar la suspendarea autorului, Ticu Dumitrescu din PNTCD. Blocarea s-a facut si cu aportul unor parlamentari fosti detinuti politic, care au clocit si emanat in schimb Legea 189/2000, cu care s-a ingropat DL 118/1990. Singura imbunatatire a DL 118/1990 sub Presedintia lui Emil Constantinescu a fost in octombrie 2000, datorata unei OUG semnata de Mugur Isarescu, dupa o intalnire cu Ticu, caruia i-a multumit ca AFDPR ii sustine candidature la Presedintie.    Demolarea PNTCD a facut-o prin anuntul comandat, ca nu va mai candida pentru un nou mandat. Asa trebuia sa joace si lovitura de magar data PNTCD a fost fatala. In prag de alegeri, PNTVD a intrat intr-o  degringolada din care nu a mai iesit.  A venit randul demolarii AFDPR. Si a reusit. Cu ajutorul lui Bjoza, un arivist octogenar si a unor complici cu relatii transpartinice, care ii erau datori, a predat AFDPR lui Ponta si PSD-ului, lasand doar firma golita de continut.

Detinator al multor functii si sub greutatea colectiei de ordine, medalii si decoratii pentru merite deosebite in lupta cu comunismul si pentru democratie, dar si pentru statutul de cea mai luminoasa figura de fost detinut politic si  cel mai mare luptator anticommunist in viata, fabricat in laboratoarele Antenei 3, dl. Bjoza a cerut sa fie desarcinat de functia de Presedinte interimar al filialei Bucuresti, ca destul le are pe acelea de Presedinte al filialei Brasov, de Presedinte al AFDPR, de vicepresedinte al INTERASSO si mai ales, de Subsecretar de Stat in Guvernul Romaniei.

Dupa ce invitatii vorbitori au  plans pe umerii nostri si au spus cate au facut pentru noi si cate or sa mai faca, un delegat de la Constanta, dl. Seitan Aurel, a vrut sa dea citire unui Protest impotriva abuzurilor actualului Guvern si de condamnare a represiunilor din Piata Victoriei in data de 10 august 2018, precum  si unui  Apel prin care, filiala Constanta cerea solidarizarea celorlate  filiale si a conducerilor acestora cu lupta impotriva abuzurilor actualei guvernari, asumarea Protestului si includerea lui in Rezolutia congresului.

    Iata insa ca s-a semnat un act de deces al AFDPR in templul suferintei, al curajului, al moralitatii si al jertfei pentru libertate, demnitate si democratie, pentru ca asa poate fi catalogat un loc in care fostii detinuti politic si persecutati anticomunisti tin un Congres. Actul a fost consemnat  in Procesul-Verbal incheiat la Congres si publicat pe site-ul afdpr.ro si continutul este:

Unul dintre delegatii filialei Constanta a dat citire propunerii acesteia de a se lua atitudine ferma fata de reprimarea brutala a civililor de catre jandarmi, in ziua de 10 august 2018, cu ocazia mitingului spontan care a avut loc in Piata Victoriei din capitala.

Propunerea a fost respinsa cu unanimitate de voturi.”

Se mai poate spune ceva? Cei care votau asa ceva, erau alesii alesilor AFDPR. Adica delegatii la Congresul Asociatiei Fostilor Detinuti Politic anticomunisti din Romania!!!!!

Dar Procesul-Verbal, cu consemnarea cutremuratoare ca o sentinta care anunta executia,  este mincinos, ca tot ce se intampla de o vreme in AFDPR. Nu s-a votat nimic. Procesul-Verbal s-a intocmit la Bucuresti si s-a trecut formula consacrata: “S-a votat in unanimitate”. Ca la PSD. Si daca s-ar fi votat, nu ar fi fost unanimitate, pentru ca nu au votat delegatii de la Constanta. In fapt, un grup de huiduitori, pregatiti special, nu au permis dlui. Aurel Seitan sa dea citire Protestului. De Apel nici nu s-a mai pus problema.

Protestul si Apelul fusesera distribuite de delegatia de la Constanta cu o seara inaintea Congresului si a dat timp aranjorilor, unii speriati ca si-ar putea supara stapanii, Bjoza ca i s-ar putea trage scaunul de sub fund sin u numai atat, iar altii speriati ca daca suparam stapanii, “n-or sa le mai dea si lor ceva”, au pregatit echipa de huiduitori care sa impiedice citirea.

La Congresul din 2015, de la Ramnicul Valcea, in holul hotelului,  in timp ce eram ocupat cu scrierea de autografe pe cartea pe care o distribuiam, un lacheu, ramas nidentificat, mi-a sustras mapa cu materialele pe care intentionam sa le prezint. Chiar daca nu era nimic secret, rezultatul a fost ca aranjorii s-au speriat, s-au precipitat, au incalcat toate canoanele desfasurarii Congresului si au schimbat si ordinea de desfasurare, temandu-se ca nu cumva in 24 de ore sa am timp sa inclin balanta si sa le trag scaunele de sub fund. Cand totusi am luat cuvantul, echipa de huiduitori a intrat in functie. Dar eu am experienta unor asemenea situatii si i-am redus la tacere. Dl. Seitan nu are experienta si vehementa celor care nu i-au permis sa citeasca Protestul l-a surprins si l-a facut sa renunte. Protestul il gasiti pe contul meu de Facebook, dar si pe site-ul filialei(afdprcta.ro) si a fost publicat pe 13 august 2018. Continutul apelului este acesta:

APEL

       Filiala Constanta face apel la toate filialele; la membri CNC; la toti Presedintii de filiale, membri ai CND; la Presedintele AFDPR si cere sa se renunte la starea de tacere si de complicitate a asocietiei cu politica abuziva,  de intimidare si de subordonare  a unor institutii sau organisme ale statului; de folosire ca structuri opresive impotriva propriului popor a unor  institutii, precum Politia si Jandarmeria, pentru inducerea fricii in popor si sa se opuna modificarii unor legi in favoarea infractorilor si in mod deosebit a infractorilor condamnati sau cercetati pentru acte de coruptie.

    Cerem conducerii AFDPR sa condamne cu vehementa folosirea oricarei actiuni de forta impotriva cetatenilor tarii; sa condamne orice incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenilor si sa ceara incetarea guvernarii prin minciuna si manipulare.

    Cerem membrilor AFDPR si conducerii AFDPR sa se solidarizeze cu cei care, pe frig, pe ploaie, pe arsita, protesteaza impotriva atacurilor sustinute ale actualei cualitii de guvernare impotriva Justitiei; impotriva modificarii legilor in vederea favorizarii infractorilor si impotriva folosiri fortei impotriva populatiei.

        Filiala Constanta a AFDPR, cere participantilor la Congrs sa asume Protestul nostru si sa voteze ca acesta sa fie parte din Rezolutia Congrsului.

IN NUMELE COMITETULUI DE CONDUCERE AL

AFDPR FILIALA CONSTANTA,

P R E S E D I N T E

  Paul   Andreescu

In rest, nimic nu a fost interesant. Poate doar intrebarea “De ce a fost aleasa ziua de 23 august pentru Congres”, la care dl. Bjoza a raspuns ca ziua de 23 august a fost  declarata “Ziua Internationala a Victimimilor Nazismului si Stalinismului”.    De ce s-o fi dus dl. Bjoza la Declaratia de la Varsovia, din 2011, unde participantii, in majoritate socialisti, au incercat sa salveze comunismul si sa atribuie crimele unei personae si nu comunismului ca sistem? Sa fi facut dl. Bjoza precum Marcel Pavel la mega-serbarea lui Ponta, cand, din servilism, a sarit o strofa din Imnul National, ca sa nu pronunte numele Traian sau nu a stiut de Legea 198/07.11.2011, prin care, ziua de 23 August a fost declarata zi de comemorare a Victimelor Fascismului si Comunismului? Sau nu i-o cadea bine pe limba sa pronunte crimele comunismului si le mascheaza cu Stalinism, totalitarism, Ceausism.

Ziua a II-a a fost mai putin interesanta. Dupa ce “Dosariada” aceluias Bjoza, folosita ca petarda electorala pentru alegerile din 2015 a sucombat, s-a lucrat si se lucreaza la o alta fumigena pentru alegerile ce vor avea loc in 2019: amendarea DL 118/1990 si introducerea ca urmasi cu drepturi a copiiilor tuturor categoriilor de beneficiari ai DL 118/1990, la care, cu exceptii, cum ar fi raportarea indemnizatiei la procent din salariu mediu brut pe economies sau prevederea ca sotul urmas sa beneficieze de 50% din indemnizatia avuta de sotul decedat si unele drepturi pentru copiii de fosti detinuti politic, restul sunt ori utopii, ori prevederi imorale, servite ca mita electorala pentru cei care de la “sa ne dea si noua ceva” au avansat la “sa ia si copiii nostril ceva”. La amendamente a lucrat pe branci dl. Stanca, autor al imoralei Legi 189/2000, care a ingropat notiunea de fost detinut politic si care, asa cum este scris in procesul-verbal, ar fi colindat tara si ar fi dezbatut amendametele cu fiecare filiala. O alta minciuna marca Bjoza, ca cea cu “Dosariada”, in care filiala Constanta era singura filiala din cele 42 care nu primea dosare. Stiti cate filiale nu au primit dosare? !7. Unele pentru ca nu mai exista; altele ca exista numai cu numele, nu au sediu si nici fonduri, adica nu exista de cat scriptic si altele ca nu au vrut. Dl. Stanca nu a fost in filiala Constanta, ca e ciumata si nici in filialele care nu mai exista nu a avut la cine sa mearga si cu cine sa dezbata.

Si pentru ca suntem la capitolul “Ce minuni a mai facut seful nostru”, in utopicul proiect al DL 118/1990, amendat de dl. Stanca, era prevazut ca acei copii de beneficiari ai DL 118/1990, pretendenti la unele drepturi, trebuie sa probeze ca din cauza statutului parintilor, au avut de suferit in comunism. Ei bine, s-a propus si “s-a votat in unanimitate” ca acea prevedere sa fie eliminata. Asa ca, daca prin absurd, amendamentele ar fi acceptate in cele doua camere, pe langa copiii de fosti detinuti politic aruncati din case, exmatriculati din scoli sau din facultati, incorporati in formatiuni militare de munca, la un loc cu delicventi, cu infractori, cu indivizi trecuti prin case de corectii, etc. si pentru care statul roman nu a reparat cu nimic nedreptatile ce li s-au facut, vin si cei care au purtat la piept carnete rosii sau uniforme de securisti, de militieni, de procurori sau judecatori militari, vin informatorii Securitatii, etc. pentru ca ei sunt copii sau nepoti de…..

Sunt convins ca o asemenea utopie nu are cum sa treaca, dar ea dovedeste inca o data, decaderea morala la care a fost adusa AFDPR sub Presedintia Bjoza, daca nu asta a fost rolul lui.

Postat de Andreescu Paul, fost deținut politic (nedecorat), președinte al AFDPR filiala Constanța, membru al Comitetului Național de Conducere și Consilier Național al AFDPR.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *