CHIAR NU NE PASA!!!???

   Pe data de 2 martie 2018 am scris un comentariu despre proiectul nostru de construire  a unui muzeu in aer liber, care sa cuprinda nume, date si aspecte despre ororile ce au avut loc  in anii 1950 – 1953, la lucrarile Canalului Dunare – Marea Neagra, la care s-a lucrat cu detinuti politic si unde au fost exterminati cateva mii.  Nu exista o evidenta clara a numarului celor exterminati si nici a locurilor unde acestia au fost ingropati. Muzeul urma sa fie ridicat langa Monumentul Memorial Poarta Alba si impreuna sa formeze un complex intitulat “MEMORIALUL CANAL DUNARE – MAREA NEAGRA”. Pentru realizarea monumentului ne-am bazat pe sponsorizari, considerand ca poporul acesta are dataoria sa   cinsteasca pe cei vrednici si curajosi, exterminati pentru ca si-au iubit tara si neamul si si-au aparat credonta ; sa scoata la lumina adevarul despre ororile savarsite de unii impotriva altora; sa ridice monumente si locuri de ruga si de cinstire in memoria celor bravi si demni; sa lase  urmasilor marturii ale celor petrecute in tara, din care sa se invete si sa se ia aminte.    Pentru asta am trimis cate o propunere de Contract de sponsorizare catre 300 de firme din cele ce figureaza in top 500 ca realizare de beneficii la nivel national in anul 2016 si catre primele 60 de firme din top realizari beneficii la nivelul Judetului Constanta. Am sperat ca daca din 360 de firme carora ne-am adresat cu speranta unei sponsorizari, numai jumatate ar fi raspuns cu o suma de 5000 de lei, am fi putut sa construim muzeul sau cel putin ne-am fi apropiat de finalizarea lui.. Din pacate, din 360 de firme, o singura firma a raspuns cu promptitudine si ne-a virat o suma pentru care ii multumim.Este inca o dovada  ca cei care au strans averi, au avut si au aceasta stiinta, dar le lipseste educatia si cu ea, respectul si datoria fata de valorile tarii. Altii, sunt straini de tara si nu sunt interesati de tracut, ci numai de prezent si de viitorul care sa le aduca bogatii.  

   Si daca cei care, din milioane de euro beneficii nu s-au indurat sa cedeze niciun leu  pentru viitorul acestei tari, ne adresam celor multi si neavuti, ca din respect pentru valorile neamului  exterminate de sistemul comunist la lucrarile canalului Dunare – marea Neagra in anii 1950 – 1953 si pentru asumarea istoriei, sa contribuie cu 1 leu, cu 2, cu 3, cu cat vor putea, pentru construirea muzeului. Noi ne obligam sa publicam pe acest site fiecare leu primit in cont si fiecare leu cheltuit, postand extrase de cont si actele justificative(facturi) emise de catre cei care vor executa lucrarile.

Cei care vor dori sa ni se alature la ridicarea muzeului, pot sa depuna la orice banca BCR, pentru AFDPR Fil. Constanta, cu mentiunea “contributie Muzeu Canal Dunare-Marea Neagra”, in cont IBAN: RO93RNCB0114032044100001 deschis la BCR Sucursala Constanta sau sa doneze 2% din impozitul pe venit.

Dati click pe “MACHETA MUZEU”

MACHETA MUZEU

Poatat de Paul Andreescu, fost detinut politic, presedintele filialei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *