Damnati

Nu mai stiu daca noi, ca popor, suntem un popor damnat sau numai acesti netrebnici pe care tot noi, in inconstienta noastra, ii cocotam acolo de unde ne otravesc sufletele si ne obliga sa le suportam duhoarea de strigoi ai unui trecut de care nu se pot desprinde, pe care il tot rostogolesc spre noi si in care vor sa traga si generatiile viitoare.
Mi-am exprimat convingerea ca PSD-ul, partid nascut din cenusa securisto-comunista, are si oameni de valoare, de conditie si cu demnouaue, dar cred ca m-am inselat. Despre ce fel de demnitate poate sa fie vorba intr-un partid care pe locul de onoare are asezat un bolsevic vinovat de crime impotriva poporului roman inainte de 1989, vinovat de crime impotriva poporului roman in 1989 si dupa, vinovat pentru distrugerea morala si economica a tarii si nepedepsit! Despre ce fel de demnitate poate sa fie vorba intr-un partid care are in frunte un specialist in furtul temeliei democratiei, uns intre timp si al 3-lea om in stat, un infractor care face si desface tot ce se poate in tara asta! Despre ce fel de incredere poate sa fie vorba intr-un partid care nu mai unelteste numai noaptea, ci si la lumina zilei, preocupat nu de problemele majore ale tarii, cum sunt educatia, sanatatea, economia, insanatosirea morala a societatii, ci de cum sa scape jefuitorii, pungasii, borfasii si criminalii aflati dincolo de gratii sau in afara lor! Cum se impaca demnitatea cu un partid care, daca nu poate sa schimbe oamenii si sa puna in fruntea unor institutii slugi care sa le slujeasca interesele, atunci schimba legile si face legea faradelege! Daca m-am inselat, inseamna ca: PSD are si oameni capabili, asa cum a avut si comunismul, dar fara tinuta si fara demnitate. Si asa cum a fost partidul din care au provenit s-au din care s-au prasit, structurat pe supremul stapan si pe stapani mai mari sau mai mici si lingai ai stapanilor pe aceeasi masura, practica aceeasi politica: a minciunii, a manipularii, a dezbinarii si a nationalismului communist, diferenta fiind ca mascarada politica se practica sub umbrella democratiei, dar tot “in numele si pentru binele poporului”.
Despre condamnarea tortionarilor am spus inca de la inceput ca este o diversiune lansata tot de PSD, care vroia sa confiste anticomunismul, sa ascunda dimensiunea crimelor comunismului si sa acopere adevaratii si marii criminali. Dupa ce 26 de ani te-ai scremut sa condamni doi nevolnici, manipuland si mintind poporul ca ei sunt vinovatii pentru exterminarea elitelor tarii si pentru surparea stalpilor pe care s-a bazat si se bazeaza orice societate civilizata: familie, credinta, proprietate, libertate si demnitate, sa vi la putin timp si sa propui gratierea lor, este infiorator. Este mai mult decat ce au facut comunistii care, spre a da un semnal de bune intentii fata de lumea libera, dar si spre a o insela, a condamnat in doua randuri cativa Acari Paun invinuiti de crime contra umanitatii, dupa care i-a gratiat, i-a repus in functii si le-a dat, retroactiv, gradele, salariile si toate facilitatile si avantajele cu care erau gratulati inainte. Resturile securisto-comuniste si progeniturile lor degenerate, unite sub acelasi stindard, aliate cu rezduri scurse dintr-un partid istoric, impreuna cu ramasite ale lichelismului communist, ajutati de trimbite puse in slujba unor infractori care dispun de mijloace moderne de propagare a raului si de spalare de creere, sub ochii nostri, dau un atac furibund asupra sperantelor ca cel putin nepotii nostri vor trai intr-o Romanie a demnitatii si a virtutii. Sau poate ca parintii lor si chiar bunicii si de ce nu, le va fi ajuns cutitul la os si se vor hotara sa arate copiilor, respectiv nepotilor, ce inseamna mandrie si demnitate si vor alunga strigoii care ne otravesc prezentul si ameninta viitorul. Daca nu cumva, totusi, sunt si oameni demni in randul lor si ei, cei demni, vor avea cutezanta sa faca ceea ce trebuie facut.

Postat de Paul Andreescu, fost detinut politic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *