DE LA STATUL DE DREPT, LA STATUL DREPTI

Intr-un comentariu publicat nu cu mult timp in urma, scriam ca alunecarea de la democratie la dictatura se face usor, dar revenirea de la dictatura la democratie nu mai este garantata si nici nu exista un termen.

   PSD, un partid corrupt, amoral si antidemocratic, a venit la putere prin mita, santaj si minciuna, ajutat de PNL, partid declarativ de dreapta, dar cu legaturi transpartinice profunde cu PSD, condus atunci de un parazit politic si social. Sper sa fi invatat ceva din lectia primita sis a se curete de uscaturile pe care inca le mai au, daca vor sa recapete increderea electoratului.

    Odata ajuns la putere, PSD a declansat un razboi pe trei fronturi: un front pentru anihilarea si inghitirea partenerului de guvernare; un front intern pentru putere, dus intre clanuri si zone de influenta si de interese si un front permanent pentru acapararea totala a puterii si de destructurare a Statului de drept, tinta principala fiind Justitia si in mod special DNA, lupta dusa concomitant cu masuri de mituire pentru fidelizarea unei parti de electorat prin majorarea unor salarii; acordarea de indemnizatii sub forma de pensii; ajutoare in alimente si bani pentru puturosi, pentru mascarea adevaratului obiectiv: modificarea legilor in favoarea infractorilor si pentru legiferarea jafului; capturarea Statului de drept prin subordonarea institutiilor si transformarea lor in instrumente ale puterii..

    Dupa pierderea puterii in partid si in Stat de catre Ponta, un personaj fara valoare si fara orizont, produs al scolii Iliescu-Nastase, nepregatit sa satisfaca diversitatea cerintelor grupurilor de putere din partid si nici uneltirilor din interior, puterea a fost preluata de Dragnea, un individ marginit, corupt, un manar de provincie cu sentimentul de ura in sange, sentiment cu care a fost hranit in familie, de tatal sau, militian al carui juramant la intrarea in Militie incepea cu “Jur sa urasc din toaa fiinta mea…….” , dar viclrean si avid de putere. Condamnat intr-un dosar si cu perspectiva condamnarii intr-un alt dosar, cu sceptrul inchisorii deasupra capului, a reusit, cu ajutorul unor lachei sa acapareze puterea in partid si in  Stat, prima preocupare a Guvernului marioneta instalat fiind salvarea infractorului si a altor infractori din mainile justitiei prin modificarea legilor. Iesirea in strada a sutelor de mii de cetateni ai tarii a zadarnicit temporar actiunea Guvernului, dar nu a stopat atacurile concertate la adresa Justitiei, concomitent cu clocirea metodelor de salvare si de albire a infractorilor si in mod deosebit a infractorului Dragnea. S-a continuat politizarea si subordonarea institutiilor care inca isi mai reclamau independenta si functionarea dupa regulile Statului de drept si care nu fusesera subordinate in guvernarea Ponta. Fusesera transformate in instrumente ale puterii institutii precum Avocatul Poporului, CNA, ANI, CNCD, INS sau annihilate si deturnate rosturile, precum CNSAS, pentru care deconspirarea informatorilor a devenit act de stricare a imaginii institutiei sau IICCMER, care prin deferirea catre Justitie a doi nevolnici, a salvat restul criminalilor pentru crimele comunismului si a redus dimensiunea crimelor comunismului la o lista de 35 de tortionari ale caror nume nu au fost facute cunoscute, pentru ca in final sa ramana doi vinovati.

    Actiunile de destructurare a Justitiei; de albirea a infractorilor prin modificarea legilor si de subordonare a altor institutii cheie in functionarea Statului de drept a culminat cu transformarea in instrumente ale puterii politice a CCR si a Inspectiei Judiciare, ce au facut posibila inlaturarea sefei DNA. Trecerea la masuri de forta si de represiune impotriva celor care nu agreaza politica partidului stat nu a mai fost o problema.

    Retinerea de catre Politie a unui cetatean roman si confiscarea placutelor cu insemnele de circulatie si a carnetului de conducere a fost un act de forta, care dovedeste ca Politia este un organism opresiv, la dispozitia puterii. Reprimarea unei demonstratii cu acte de o brutalitate si de o barbarie ce ne-a amintit de camioanele cu batausi aduse de comunisti impotriva opozantilor cu 70 de ani in urma, de minerii adusi impotriva opozantilor comunismului in 1990; de atrocitatile savarsite in 13 – 15 iunie 1990, toate sub patronajul presedintelui de onoare al PSD, bolsevicul Ion Iliescu. Scenele vazute de noi si petrecute in noaptea de 10 august 2018, nu se deosebesc cu nimic de ceea ce se intampla cu fostii derinuti politic in inchisorile comuniste si dovedesc ca Jandarmeria este formata din indivizi de la periferia societatii, cu pregatire precara, pregatiti ca unitate de forta si de represiune impotriva populatiei, la dispozitia puterii. Personal, imi aminteste de ziua de 14 iunie 1958, din inchisoarea Gherla, cand impotriva detinutilor politic s-au folosit gaze, tunuri cu apa, gloante si lovituri barbare cu bate, fara sa se aleaga locul in care loveau.

   Priviti aceasta scena si incercati sa o justificati altfel decat ca un act monstrous savarsit de un derbedeu in uniforma, asistat de un alt derbedeu.  

 

 

    Trecut prin infernul communist, cer cetatenilor acestei tari, care pretuiesc libertatea, sa nu se lase intimidati de actele condamnabile ale acestor derbedei si ale celor care din ura pentru tot ce le este potrivnic ii folosesc ca forta de represiune impotriva propriului popor, incercand, asa cum au facut comunistii, sa induca frica.

     Cer, celor care vor veni la putere, sa repare si sa anuleze legile prin care acesti netrebnici au tradat poporul si sa nu lase nimic si pe nimeni nepedesit pentru raul facut si pentru contributia la intoarcerea tarii la dictatura. De data aceasta, la dictatura unor infractori. In tara asta s-au produs faradelegi si crime si nimeni nu a platit si acesti netrebnici au inteles ca nici ei nu vor da socoteala. Trebuiesc repuse in functiune institutiile Statului de drept si garantate drepturile si libertatile cetateanului.

     Ceea ce nu iau in calcul acesti derbedei, este ca daca in 1990 nu exista constiinta civica si nicio forma de organizare civica, dupa 30 de ani lucrurile s-au schimbat si vor fi trasi la raspundere.

Postat de Paul Andreescu, fost detinut politic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *