DE LA NATIONALISMUL COMUNIST, LA NATIONALISMUL PESEDIST

Pe data de 22 august 2017, dupa orele 20, butonam televizorul in speranta gasirii unui post fara mincinosi, jegosi si alte jivine si am nimerit intamplator pe B1 TV unde, alaturi de alti vorbitori, Abramburica, pe numele ei Andronescu, fost, fost si actual, actual, actual, cu manie proletara infierea multinationalele si pe vanzatorii de neam si de tara, cotcodacind a paguba, ca o gaina dupa ce facea un ou sparcait, caruia parintii nostri ii spuneau starpit si prevestitor de rele. Este in PSD de cand era FSN,  este de atunci in Parlament, a fost ministru in mai multe randuri, cu partidul ei a guvernat cel mai mult din 1989, au vandut tara si acum, cu o nerusinare dusa dincolo de orice limita, isi manifesta revolta impotriva celor care au cumparat-o si a celor care au vandut-o. Si niciunul dintre interlocutori nu i-au amintit ca ea, slujitoare supusa si fidela fiecarui stapan al partidului din care face parte, a girat falimentarea Bancorex si a Bancii Agricole; ca era in Guvernul care a vandut rezervele de petrol si de gaze ale Romaniei; Sidexul, Petromidia, Rafo; a concesionat Balta Brailei; a incheiat contractul cu Bechtel, etc.

Iata cateva date despre privatizarea PETROM:

“Statul roman a vandut aproape pe degeaba pachetul majoritar de actiuni ale Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA (SNP PETROM SA), companiei OMV AKTIENGESELLSCHAFT – Austria

In doar cateva luni de la incheierea contractului, companiei OMV Austria i s-a permis sa majoreze capitalul social al SNP PETROM SA cu 830 milioane euro (suma ramasa in conturile SNP PETROM SA) astfel incat, prin noul calcul al capitatului social, OMV Austria sa obtina inca 17,55% la suta din actiuni, si sa ajunga sa detina 51% din capitalul social al SNP PETROM SA.

Adica, stapana peste:

– 145 depozite petroliere;

– 690 benzinarii, din care 200 modernizate;

– 320 autocisterne si 401 autotractoare;

– 350 semi-remorci;

– 464 autocisterne GPL;

– 5 camioane GPL;

La care s-au adaugat:

– 35 de benzinarii si 2 depozite petroliere situate in strainatate;

– numeroase cladiri, inclusiv sediul din Str. Budisteanu din Bucuresti.

La momentul privatizarii, OMV Austria a preluat exploatarea in Romania a:

-306 zacaminte petrol si gaze;

-1450 puturi de gaz productive;

-13856 puturi de titei productive;

-771 instalatii de colectare;

-15.000 kilometri de conducte de transport titei gaz si apa;

-2 platforme maritime (Prometeu si Atlas);

La care se adauga:

-puturi de exploatare in Kazahstan;

-Rafinaria Arpechim;

-Rafinaria Petrobrazi;

-Uzina de ingrasaminte Doljchim.

*Conform unei evaluari anterioare privatizarii, valoarea SNP PETROM SA era cotata la 1,8 miliarde euro (la valoarea istorica a activelor), pentru ca imediat dupa privatizare Guvernul Romaniei sa anuleze toate datoriile acumulate de SNP PETROM SA, ceea ce a reprezentat o facilitate nemaintalnita, acordata OMV Austria.

Mai mult, OMV Austria a primit si dreptul, prin concesiune, sa exploateze, timp de 99 de ani, resursele petrolifere ale Romaniei (mai exact, campul petrolifer Suplacu de Barcau). Asta, contra unei redevente situata intre 3,5-13,5% in timp ce, in alte state europene, valoarea redeventei era dubla, respectiv, intre 5-35%.

Si chiar daca artizanii privatizarii – din timpul Guvernarii Adrian Nastase – au pretins, ca sa justifice pretul mult subevaluat, ca SNP PETROM SA a fost privatizata cu tot cu datorii, Guvernul Romaniei a anulat toate datoriile SNP PETROM SA. In plus, SNP PETROM SA detinea, la momentul privatizarii, numeroase sume de bani”.

   Va amintiti, dna. Andronescu? Dar despre  PETROMIDIA? Ca erati in Guvern!

S-au făcut 16 ani de când statul a privatizat, pe bani puțini, singura rafinărie a României de la Marea Neagră. Un dosar care, dacă am avea o țară guvernată de lege, Năstase, Tăriceanu și Ponta ar trebui arestați pe loc. Pentru că a fost un jaf pe față. Din care unii s-au ales cu miliarde iar România a pierdut miliarde. Este, poate, cea mai mare ȚEAPĂ DIN ISTORIA României!!!”

 Dar despre asta?

 “77 de milioane de dolari ar fi trebuit să ia, în 2001, statul român pentru cel mai mare combinat siderurgic construit vreodată în România – suma ar fi însemnat numai 10 la sută din fierul vechi pe care îl ascundea Sidex Galaţi în măruntaiele sale.

În fapt, oficialii de la Bucureşti nu au primit nimic. Mai mult, au şters datorii de peste un miliard de dolari şi au cheltuit pentru retehnologizarea colosului devenit proprietatea unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, Lakshmi Mittal. Totul, pentru ca gigantul de pe Dunăre să supravieţuiască şi să mai dea de lucru miilor de localnici. S-a dovedit o încercare nereuşită.

Furnalul 5 este singurul care a mai rămas în picioare din cele 6 care au fost construite în Combinatul din Galaţi. Restul au fost tăiate la fier vechi sau în acest moment sunt nefuncţionale”.

Dar despre asta?

Uriaşă tranzacţie cu Insula Mare a Brăilei! Năstase cumpără AGRICOST prin intermediul lui Bittner!

 ianuarie 14, 2016 : 6:10 pm Mircea Popescu

Bursa zvonurilor

AGRICOST, sereleul deţinut de Constantin Duluţe şi care administrează agricol 56.000 de ha din Insula Mare a Brăilei, va fi achiziţionat de celebrul Alexandru Bittner pentru un personaj şi mai celebru: ex-premierul Adrian Năstase. Suma pentru care moştenitorul lui Culiţă Tărâţă, Duluţe, îşi va vinde compania este de circa 300 de milioane de euro. Informaţia primită de noi are şi o motivaţie extra agricolă: prin această achiziţie, Năstase îşi repatriază o parte din banii deţinuţi în China. Evident că interpusul lui Adrian Năstase în uriaşa tranzacţie nu putea fi altul decât Alexandru Bittner.

     Stiti cine a semnat si cat ne-a costat contractul cu Bechtel? Sigur ca stiti, dar sunt sigur ca daca o sa fiti intrebata, o sa ne mintiti.

Postat de Paul Andreescu, fost detinut politic.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *