Intrebari pentru dl. Bjoza.

Legea 130/2020, de amendare a DL 118/1990 a fost promulgata pe 15.07.2020. AFDPR nu a avut nicio reactie fata de neconstitutionalitatea art. 5, al. 1,2,3,4 si 5, absolut discriminatorii fata de al. 6 si nici fata de al. 7, prin care putinii supravietuitori ai ororilor comunismului sunt recondamnati, iar copiilor lor discriminati fata de urmasii ai caror parinti au decedat, prin confiscarea dreptului la compensatii. Dar art. 5   nu l-a deranjat pe dl. Bjoza. Doar  amendarea DL 118/1990 cu art. 13 si 14, din Legea 232/2020 l-a deranjat si a propus, iar membri CNC au hotarat hotararea. Cititi art. 9.1.1 din statut si vedeti care sunt atributiile CNC!  Simpatiile si convingerile pe care nu puteti  sa le mai mascati, nu ma deranjeaza, este dreptul dvs. Numai ca ar trebui sa vi le exprimati sub sigla FRFDPLA, nu sub sigla AFDPR. Daca nu ar fi asa, ati fi contestat si neconstitutionalitatea unor alineate din art. 5.       

Filiala Constanta a contestat mai intai Legea 130/2020 si a cerut Presedintelui tarii sa nu promulge Legea 232/2020 la apariria acestea, dar, probabil, adresa noastra a juns pe mana dlui. Dan Andrei Muraru, cel cu care ati tranzactionat in mod birjaresc decorarea fostilor detinuti politic. Dar nu ati avut nicio retinere  sa strecoare pe listele cu propunerile pentru decorare pe Nicolau Vlad si pe  Kiselef Nicolae, membri ai Fundatiei George Manu, nu ai AFDPR filiala Constanta. Ori dl. Bjoza este presedintele membrilor AFDPR, nu al Fundatiei George Manu si nici al FRFDPLA. Nomai ca pentru dl. Bjoza, filiala Constanta este Fundatia George Manu. Nici prin atitudine si nici prin actele intreprinse, dl. Bjoza nu-si mai poate masca convingerile si simpatiile politice. De ce dle. Bjoa in tot ce ati scris si vorbit despre “Garda Tineretului Roman”, nu ati mentionat si numele Puiu Ioan?

Avem aceeasi atitudine fata de art. 13 si 14 din DL 118/1990 actualizat si nu putem admite ca in timp ce pentru urmasii nomenclaturistilor si ai securistilor argumentul este “ca nu pot fi condamnati si copiii pentru faptele parintilor”, prin lege, sa consamni  copiii legionarilor. Dar aceeasi atitudine o avem si fata de discriminarile din art. 5.

Unde a fost dl. Bjoza cand altii cloceau legi pentru noi? Am sa redau doua dialoguri semnificative dintre dl. Adnagi si altii, ce au avut loc pe retelele de socializare:

Rafael Shaffer

Am crescut într-o familie de supraviețuitori ai holocaustului. Ecourile celor petrecute în holocaust mi-a marcat profund copilăria și adolescența.

Slavoliub Adnagi a răspuns

Slavoliub Adnagi

Si eu sunt onorat și bucuros totodată pentru faptul că din excelenta noastră colaborare a rezultat o lege care mai îndreaptă din nedreptățile trecutului.

Mult succes în continuare, domnule Deputat !

Erwin Șimșensohn

Silviu, foarte bine punctat referitor la legionarii deveniti eroi nationali doar pentru ca s-au opus regimului comunist! Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *