NEAMESTECUL IN TREBURILI INTERNE

NEAMESTECUL IN TREBURILI INTERNE

Nationalismul communist romanesc s-a nascut spre sfarsitul dictaturii lui Dej si s-a dezvoltat sub dictatura lui Ceausescu, culminand cu august 1968, odata cu invadatrea Cehoslovaciei de catre trupele rusesti si aliate Si a avut ca slogan “neamestecul in treburili interne”.

Izvorul nationalismului communist din Romania nu a avut nimic comun cu iubirea de tara si de popor, cu patriotismul. Cauza lui a fost frica cu care au trait dictatorii, lacheii si slugile lor fata de gadele de la rasarit si nu mai putin fata de influentele apusului. Pentru ei, intern insemna un teritoriu delimitat, bine pazit de eventuale navaliri dinspre rasarit sau dinspre apus si de orice iesire sau tentativa de iesire a vreunuia dintre cei care populau teritoriul, niste vietuitoare in totalitate cu valoare de obiecte de inventar cu rol de producatoare de bunuri si de valori in folosul protipendadei comuniste.  Patriotismul lor se hranea din ura, minciuna, umilire si opresiune, toate in numele si pentru binele poporului..Cu cat declaratiile lor despre adevar, despre dreptate, despre justitie, despre drepturile omului, despre binele si fericirea poporului erau mai sforaitoare, cu atat umilirea, apasare, opresiunea si frica indusa in cetatean era mai mare.

Nationalismul infractorilor este un copy paste al nationalismul communist, revizuit si redirectionat, nascut tot din frica, dar o frica cu alte radacini.   Infractorii, care au luat tara in stapanire, aveau frica de Justitie si lupta lor s-a indreptat  si s-a concentrat impotriva Justitiei, pe care au dereglat-o, au divizat-o si aproape au capturat-o, concomitant cu amputarea si modificarea legilor, ca nimeni sa nu mai poata sa ii  traga la raspundere pentru jefuirea tarii si saracirea poporului. Aveau frica de societatea civila si au folosit toate mijloacele si toate metodele pentru anihilarea ei, iar cand nu au putut sa o anihileze, au trecut la represalii pana la violenta, pentru inducerea fricii. Pentru inducerea fricii s-au flosit de structuri create pentru apararea si siguranta cetateanului, pe care le-au transformat in dtructuri repressive, exclusiv la dispozitia si in serviciul lor. Aveau frica de presa libera, atat cat a mai ramas din ea si aproape ca au lichidat-o folosind aceleasi mijloace, mai putin forta fizica. Inca.

Declaratia din 3 octombrie 2018, in fata  fata Parlamentului European, citita de o analfabeta instruita la scoala infractorilor PSD cum sa-si interpreteze rolul, avand la baza sloganul “neamestecului in treburili interne”, nu a fost doar o declaratie tafnoasa si iresponsabila. Ea ne aduce aminte de atitudinea comunistilor in forurile lumii. Ea a fost strigatul infractorilor  de eliberare de o frica si mai mare: frica de ochii, urechile si glasul UE, atenta si critica fata de indeletnicirile lor de hoti. Maine vor urma alte structuri, aliati  sau aliante in care suntem parte si care ii deranjeaza in comportamentul lor de stapani cu mentalitati de infractori. Si toate in numele aceluiasi slogan: “neamestecul in treburili interne”. Lozincile folosite sunt aceleasi cu cele ale comunistilor: dreptate, adevar, justitie, drepturile omului, binele poporului, iubirea de neam si de tara. Deosebirile intre ai si comunisti constau in aceea ca infractorii vor sa isi pastreze averile provenite din furt si sa poata sa dispuna in continuare de priviliegiul de a fura, precum si faptul ca in timp ce comunistii propovaduiau materialismul, fariseii infractori, urmasi ai lichelismului  communist au devenit cu totii credinciosi, reusind sa isi apropie Biserica, dar nu prin har, ci cu daruri.

Perspectiva este sumbra. Poate insemna inca o epoca de intuneric. Dar daca societatea s-a maturizat cat de cat si la urmatoarele alegeri va alunga prin vot dominatia infractorilor, cei care vor prelua puterea trebuie sa renunte la principiul momentului 0 si sa treaca imediat la repararea legilor stricate, la reorganizarea si punerea in functiune a statului de drept si la tragerea la raspundere a tuturor celor care au contribuit la surparea drumului acestui popor spre lumea civilizata si spre un trai decent si demn. Altfel, totul se poate repeta, pentru ca fiecare trage concluzia ca in tara asta nimeni nu este tras la raspundere pentru faradelegi, indiferent de ce natura ar fi si care ar fi gradul lor de vinovatie.

Postat de Paul Andreescu, fost detinut politic, presedintele AFDPR Fil. Constanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *