NECLARITATILE SI ABSURDITATILE UNEI LEGI:

  1. La al. 7, fosti detinuti politic, se cere   actul de deces. Si daca se incapataneaza sa traiasca, ce facem cu ei? Legea se refera la copii, parintii find motivul. O lege nu poate sa fie discriminatorie, asa cum este acum.
  2. De ce trebuiesc depuse Hotarari judecatoresti, Bilete de eliberare, dovezi perioada stramutare pentru cei care au fost sau sunt beneficiari ai DL 118/1990?

Ei au Hotarare/Decizie emise de comisii autorizate, care au facut toate verificarile la emitere si care sunt acte oficiale;

  1. In DL 118/1990, notiunea de deportat se refera la cei preluati de rusi si dusi in Siberia. Cei la care se face referire sunt stramutati, asa cum este stipulate la lit e, din DL 118/1990.

LEGEA:

  1. Al, 7 de la art. 5 actualizat, este neconstitutional si va fi contestat de copiii in cauza. Prevederile articolului se refera la eventualii beneficiari cu parinti decedati. Ce se intampla cu copiii celor care se incapataneaza sa traiasca? Se roaga sa moara si parintii lor, ca sa beneficiexe si ei? Legea se refera la copii si nu se poate ca cei ai caror parinti au decedat sa beneficieze si ceilalti nu. Legea nu poate sa fie discriminatorie, dar asa cun este formulata, este categoric neconstitutionala;
  2. 8 de la art. 5 actualizat este neclar si trebuiesc precizari. Toti stramutatii si cei cu DO sunt in fap copii de stramutati. Parintii lor au fost stramutati. Ei erau copii sau au fost nascuti in perioada de stramutare si sunt beneficiari. Daca s-ar primi dosarele copiilor lor, atunci legea ar fi discriminatorie fata de categoria detinuti politic, in sensul ca pentru ei drepturile s-ar extinde la a II-a generatie. E nevoie de precizari.
  3. Art. 6 din DL 118/1990, actualizat, cred ca mai clarifica putin.
  4. Fata de mame, legea este flagrant discriminatorie, de parca initiatorii nu ar fi avut soti sau copiii nu ar fi avut mame. Mamele sunt acelea care au suferit, proprietatile le-au fost confiscate si date aafara din ele, au locuit in magazii, in poduri, au fost date afara din serviciu, ma refer la fostii detinuti politic si ele s-au chinuit, au crescut si educat copiii, iar dupa lege, copilul primeste 100% sau 50% din indemnizatia tatalui, iar mama o indemnizatie fixa de 700 lei/luna.

 

     IMORALITATEA LEGII:

       Intr-o scrisoare adresata mie, faceati precizarea ca majoritatea celor stramutati, in fapt copii de stramutati, nu numai ca nu au facut obiectul urmaririi de catre Securitate, dar ei nu au avu probleme sa faca parte din PCR si chiar din structurile de represiune, iar AFDPR a ajuns sa ceara drepturi pentru acestia. Mai putem sa obiectam ca fostii securisti beneficiaza de pensii speciale? Ne mai deosebim fata de ei?

In aceeasi situatie sunt copiii prizonierilor de razboi intorsi din Rusia cu diviziile Tudor Vladimirescu sau Horia Closca si Crisan. Ei au fost printre primi activisti comunisti ai tarii, iar copiii lor au facut parte din orice structura a sistemului communist.

In egala masura, de aceleasi drepturi vor benefici si cei care, eventual, au fost informatori ai Securitatii.

 

             Paul Andreescu, fost detinut politic si      stramutat in Baragan, la Rubla, Presedinte al AFDPR Filiala Constanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *