SCADENTE

Se apropie Congregul din anul acesta si tot nu avem un raspuns de la dl. Bjoza. La ultimul Congres, la Mamaia, unde minciunile la adresa filialei Constanta si la adresa mea, in mod special, au dominat vorbele congresului, la final, un grup de colegi din filiala si din alte filiale,  in prezenta pressei, au insistat sa ne intindem mana ca semn de impacare. Ca nu sunt singurii care nu au inteles ca eu nu am nicio problema cu persoana Bjoza si ca singura problema  este functia de presedinte al AFDPR al domniei sale si ca numai pentru aceasta functie comentez lucruri, fapte sau atitudini care privesc sau aduc atingere imaginii AFDPR si care contravin principiilor mele sau sunt incompatibile cu statulul de presedinte al AFDPR al domniei sale, este o alta problema. Dar sa revin: in fata celor care au insistat sa ne intindem  mana, am pus conditia ca o fac numai daca domnia sa recunoste public noianul de minciuni la adresa filialei si a mea, spuse atat la Congres, cat si in alte ocazii: in presa, la intalniri ale forurilor de conducere ale AFDPR, la intalniri cu membri sau nemembri ai AFDPR, etc. Si ca eventual da si o explicatie. Raspunsul domniei sale a fost ca da, va spune de ce a mintit si a denigrat. Toti cei prezenti atunci la scena cu pricina, scena ce a avut loc in hotelul Aurora din Mamaia, inca traiesc si isi si amintesc. Si poate ca si asteapta un raspuns.

Cum dl. Bjoza a aparut  la vechea dragoste, Antena 3, vorbind iarasi despre umilintele la care suntem supusi, tin sa ii confirm umilinta pe care o accepta si sa ii amintesc ca doar cei care nu au rezistat si au acceptat sa devina informatori ai Securitatii sau chiar au reusit sa intre in randurile PCR, s-au umilit mai mult de cat s-a umilit si se umileste domnia sa. Dar sa transferi umilinta asupra noastra, a tuturor, este inadmisibil. Nici eu si nici ceilalti, sper, nu ne simtim umiliti si nu putem sa fim umiliti de catre cei care, vremelnic conduc si hotarasc viata acestui popor. Daca un sistem “criminal si ilegitim”, cu toate structurile lui de forta, nu a reusit sa ne umileasca,  cum si cine sa ne umilesca acum? Actualii conducatori sau politicieni? Niste fiinte  impovarate de rolurile ce si le-au asumat si de prestatia ce o au? Si pentru ca nu demult v-am vazut si la RealitateaTV, unde ati declarat cu subiect si predicat ca in calitatea de Subsecretar si Secretar de stat, ca sunteti si una si alta, nu ati facut si nu puteti sa faceti nimic, confirmand ceea ce noi stim, trebuie sa recunosc  ca starea de umilinta vi se potriveste si ca nici in visele cele mai urate nu credeam sa vad un  presedinte al AFDPR de o asemenea factura. Parca erati frate cu interlocutorul Hoandra.  V-ati umilit acceptand sa faceti parte din trei guverne, acum al 4-lea, dintre care trei PSD-iste, urmase ale comunismului si securismului. Dar sa vi pe posturi TV, sa spui ca de luni de zile plangi pe la usa sefului, sa te primeasca, ca sa ii spui ce? Si cui? Pai dumneata ai fost membru al Guvernelor Ponta, Ciolos, Grindeanu, azi Tudose, subordonat direct Primului-Ministru, iar  in sarcinile de serviciu ai de rezolvat chiar problemele pe care le reclami pe la televiziuni. Nu ati citit ROF-ul, dle. Bjoza ? Pai daca seful nu va primeste si nu va puteti indeplinii sarcinile, ce rol aveti si dece nu va dati demisia? Nu stiti ca demisia este un act de onoare? Sau demisia este totdeauna valabila pentru altii si doar altii sunt lipsiti de onoare!  Cred ca v-ati dedulcit la cabinet, la secretara, la masina, la sofer, etc,  incat nu mai este nicio diferenta intre dvs. si PSD-istul Grindeanu sau oricare alt dedulcit la scaun.

Conform sesizarilor membrilor nostri, beneficiari ai DL 118/1990, la intrunirea din 23 martie 2017 am cerut sa interveniti si sa cereti guvernului din care faceti parte, sa respecte legea, respectiv art. 4, al. 3 din DL 118/1990, care spune ca indemnizatiile noastre se indexeaza anual, prin Hotarare de Guvern, odata cu indexarea pensiilor de asigurari sociale de stat. Raspunsul a fost stupefiant: ca nu este corect sa mai cerem indexarea conform legii, pentru ca indemnizatiile ne-au fost majorate cu doi ani in urma de Guvernul inegalabilului  Ponta! I-as propune colegului Sergiu Rizescu, c-are s-a grabit sa dea raspunsul in locul dlui. Bjoza, sa sugereze abrogarea prevederii din DL 118/1990, ca semn de prearecunostinta pentru marinimia conducatorilor iubiti. Dar pana atunci il invit pe dl. Bjoza sa citeasca in sarcinile de serviciu, respectiv, art. 4, lit. c si d din ROF-ul Secretariatului si sa afle ca acesta si este rolul domniei sale acolo, sa supervizeze  aplicarea prevederilor legale si sa monitorizeze respectarea drepturilor beneficiarilor dl 118/1990.

   Pe 23 aprilie, urmare a nestatutarei intruniri convocata pe 23 martie 2017, filiala Constanta a inaintat o adresa prin care v-a solicitat un draft al amendamentelor la DL 118/1990, pe care dl. Stanca ar fi trebuit sa il prezinte si am revenit asupra solicitarii de verificare a calitatii de fost detinut politic a dlui. Chitimia, care face parte atat din CND, cat si din CNC si asupra careia am declarat public ca am indoieli, dar desi sunt obligatii pe care le aveti, le indepliniti ca si pe cele de subsecretar-secretar de stat, asa cum v-ati ideplinit obligatia de a interveni pentru indexarea indemnizatiilor si cum le indeplinesc sefii dvs. fata de noi. Nu v-ati simtit obligat sa ne onorati cu niciun raspuns, dle. presedinte al AFDPR! Ce pretentii sa mai avem de la un politician aflat vremelnic la carma unei institutii?

Asa cum banuiam, copii de fosti detinuti politic care au depus doasare pentru promisiuni mincinoase, au inceput sa vina si sa ne intrebe ce am facut cu dosarele lor si pe buna dreptate, unii chiar sa ne apostrofeze ca nu s-a facut nimic. Si nu avem ce sa le spunem, dar ii vom trimite la dl. Bjoza sa ii lamureasca. Poate ca le va spune ca tot filiala Constanta este vinovata. Speram ca la Congresul ce s-ar putea sa aiba loc undeva, candva,  sa nu se vina iarasi cu ciorbe reincalzite, cum ar fi amendamentele la DL 118/1990 privind urmasii sau cu decedatul PLx 244/2011, ca sa nu mai vorbim de rusinosul si umilitorul PLx 111/2016, initiat de indivizi precum fostul senator Hasoti. care a facut din initiativa un amestec de fapte si persoane, in care a inclus tot ce se putea include, toate rudele si cunostintele pana la gradul II, care i-au cerut sa nu fie uitate, multi, poate fosti activisti, securisti, militieni sau alte cele si care au si inceput sa cerceteze daca bunicii lor nu au facut cel putin armata la “stai ca dau”, ca sa se bucure si ei de cativa euroi, acolo. Scandalos si jenant proiect! Dar bine ca Guvernul i-a dat aviz negativ. Ca si celuilalt.

Este un adevarat asalt al infractorilor si al penalilor asupra justitiei. Acestia dispun de un arsenal propagandistic si de manipulare disproportinat fata de cei care incearca sa le tina piept. Institutii precum ANI, CNA, Avocatul Poporului, CCR, au fost ori anihilate ori ingenunchiate. Daca intrebi oricare dindre fostii detinuti politic din conducerea AFDPR de ce a fost condamnat si ce a vrut, fiecare o sa-ti spuna ca s-a ridicat impotriva comunismului si ca lupta pentru un stat de drept si pentru democratie. Asa sa fie? Ati mai auzit de vreo luiare de pozitie a AFDPR fata de un abuz al puterii sau de alunecarea vreunui partid sau a vreunei persoane politice spre acte sau atitudini care sa aduca atingere democratiei? Mai este AFDPR  borna 0 a luptei pentru libertate si democratie? De cate ori a protestat sau s-a manifestat in ultimii aproape 10 ani impotriva abuzurilor, derapajelor sau atacurilor asupra unor institutii sau personalitati? 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *