TREI ANI DE LA DOSARIADA

 Au trecut trei ani de la dosariada declansata de presedintele AFDPR, dl. Bjoza.

    La sfarsitul lunii octombrie 2015, printr-o nefericita adresa publicata pe site-ul AFDPR, sub semnatura dlui. Bjoza, se da semnalul unui asalt al chilipirgiilor asupra sediilor fostilor detinuti politic, pentru ca adresa catre filiale, care era o asumare electorala si iresponsabila, a fost luata de fiecare cititor asa cum i-a convenit: decizie, directiva, circulara, iar cei care o invocau, nu concepeau ca o decizie a sefului suprem sa nu fie respectata. Si cum atunci cand este vorba de “dat”, vestea se duce repede, chilipirgii si-au scormonit mintile, au cercetat arborele genealogic, doar-doar or gasi vreun bunic, un strabunic caruia sa i se fi intamplat ceva, candava si de unde sa se poata capata si ei cu ceva si au luat cu asalt filialele AFDPR, chiar daca nu aveau nimic comun cu acestea si pana atunci nici nu stiusera ca exista asa ceva sau pe unde sunt acestea. Filiala Constanta a suferit un adevarat asalt la care, a participat in cateva randuri si REPORTER NTV. Si cum filiala Constanta a refuzat sa puna in aplicare o manipulare nerusinata si negandita, gen propaganda PSD-ista, declansata de dl. Bjoza, asaltul chilipirgiilor a fost atat de agresiv, incat a fost nevoie sa ii evacuam din sediu cu politia si in final sa inchidem sediul pentru o perioada. Multi dintre cei care ne asaltau faceau naveta Constanta-Bucuresti, de unde dl. Bjoza ii trimetea cu instructiuni precise: “Dati-l jos pe Andreescu” si chilipirgii se intorceau si ma amenintau cu datul jos, ca asa le spunea seful cel mare. Erau minerii dlui. Bjoza.

    Dar sa vedem care au fost declaratiile facute atunci si consemnate in presa.:

“Am primit numai dosare pentru copiii foștilor detinuți politici născuți sau concepuți înainte de arestarea părinților. Este singura hotărâre luată de un for al Asociației. De aici, însă, totul a fost denaturat și printr-o adresă luată pe responsabilitatea președintelui la nivel  național subsecretar de stat Bjoza, care zice că a extins și să primim dosare pentru toți beneficiarii Decretului Lege 118. Este o confuzie general, a creat un haos.  Nu există nici o hotărâre a unui for, a unei insituții, a declarat președintele AFDPR Constanța, Paul Andreescu.

De cealaltă parte, președintele AFDPR susține că acțiunea a fost aprobată de conducerea asociației.‘Toată treaba a fost cu unanimitate de voturi, aprobată de comitetul național de conducere. Problema fost ridicată și la Congresul nostru anual. Colegul nostru din Constanța care refuză sa primească aceste dosare spune cine a hotărât, cine este acea persoană. Este singur împotriva tuturor, toate celelalte 41 filiale au înțeles treaba și o fac, spune Octav Bjorza, președintele AFDPR”.

     Timpul a dovedit ca eu si colegii mei de la Constanta am avut dreptate. Dar sa vedem unde si cat a mintit dl. Bjoza:      La AFDPR, unanimitatea a ajuns ca la PSD. Totul se voteaza in unanimitate. Numai ca la CNC-ul in cauza(martie 2014), s-a votat ca actiunea sa priveasca numai copii de fosti detinuti politic nascuti sau conceputi inainte de arestarea parintilor. La Congresul din 2015, de la Ramnicu Valcea, eu am fost cel care a propus ca si copii de  fosti detinuti politic nascuti dupa eliberarea parintilor sa fie inclusi. Declaratia ca eu eram singurul presedinte din tara care refuza sa primesca dosare si ca toate celelate 41 de filiale au inteles treaba si o fac, este o alta minciuna a dlui. Bjoza, ce poate si ea sa fie dovedita, pentru ca aproximativ 20 de filiale nu au primit dosare din niste motive foarte simple: unele nu mai exista de ani de zile, iar altele figureaza doar in evidente, ca sa fie la numaratoare cand o intrunire trebuie sa fie statutara.

     Nu are importanta cine a avut dreptate, ca daca nu a fost o prostie, atunci a fost o manipulare. Dar nici una nici alta nu au facut cinste AFDPR. Iar celor indreptatiti si pentru care exista argumente si ar fi existat si sanse daca initiativa ramanea conform hotararii CNC din martie 2014, le cer eu iertare ca au fost mintiti si manipulati. Si ii invit sa il intrebe pe dl. Bjoza ce facem cu dosarele lor.

     Voi posta si imaginea minerului sef al dlui. Bjoza, poate ca si-l aminteste si ne spune si noua, acum, dupa trei ani, cine este si ce hram poarta acest individ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *